Hoe activeer ik Redis Caching voor PHP?

Voordat je Redis Caching kan gebruiken met PHP, moet de module redis geactiveerd worden. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Let op: Voordat je gebruik kan maken van Redis Caching, moet er een database aangemaakt worden. Dat doe je via Mijn Account op onze website.

Lees ook: Hoe gebruik ik Redis met WordPress?

Lees ook: Hoe gebruik ik Redis met Laravel?

Wat is Redis?

Redis is een cachingtechnologie waarbij databasegegevens en andere gegevens die normaliter via opslaggeheugen moeten worden opgehaald in het supersnelle RAM-geheugen worden geplaatst. Dit RAM geheugen is zelfs sneller dan de NVME-SSD's die Neostrada gebruikt in de servers, waardoor het je website een behoorlijke performance boost kan geven.

Let op: Niet alle CMS'en of codebases hebben direct baat bij Redis caching. Mocht je website bijvoorbeeld steeds veranderende data gebruiken zullen databaseverzoeken moeten worden gedaan, wat je website weer langzamer kan maken. Mocht je website geen baat hebben bij Redis caching, neem contact op met [email protected], dan kan je de bestelling binnen 30 dagen kosteloos annuleren.

Stappenplan om Redis te installeren op een PHP website

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik onder de categorie Software op Select PHP Version.

Stap 3: Selecteer een andere versie dan native

Select PHP version

Stap 4: Klik onderaan op Use Defaults. Zet vervolgens een vinkje voor redis. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 14 augustus 2019