Hoe bestel en valideer ik een SSL-certificaat?

Bij Neostrada heb je de keuze tussen gratis SSL-certificaten en betaalde certificaten.

In dit artikel focussen we ons op de betaalde certificaten. Voor meer informatie over de gratis SSL certificaten kun je terecht in het artikel Hoe maak ik een gratis SSL-certificaat aan via Let's Encrypt?

Hieronder zullen we uitleggen hoe je bij ons een SSL certificaat besteld en hoe je deze valideert.

Wat is het verschil tussen een gratis en betaald SSL-certificaat?

Bij een betaald certificaat (welke je via ons besteld) is de uitgever Comodo i.p.v. cpanel Inc. (gratis SSL certificaat). Ook zit het verschil voornamelijk is de verzekerde waarde die je hebt bij een betaald SSL-certificaat. Dit kan verschillen van €10.000,- tot €1.750.000,-, afhankelijk van welk certificaat er afgenomen wordt. Bij een gratis SSL-certificaat heb je deze verzekerde waarde niet.

Welke type (betaalde) SSL-certificaten kun je bestellen bij ons?

Er zijn twee soorten SSL-certificaten die je kan aanvragen:

• Wildcard SSL; deze kun je gebruiken als je https:// op allerlei subdomeinen (*.domein.nl) wilt gebruiken. Dit certificaat werkt alleen niet op *.*.domein.nl .

• EV-SSL certificaat; Hiervoor geldt hetzelfde als met Domein validatie maar dan krijg je ook je naam in een groene balk. Daarnaast zegt de naam het ook al; extended validation (EV). Er zijn meer validatie stappen nodig om dit certificaat te krijgen.

Beschikbare SSL certificaten bij Neostrada

Domein validatie; deze is helaas niet meer verkrijgbaar via ons.

Technisch gezien werken de certificaten hetzelfde maar je kunt ze voor andere onderdelen van je domein gebruiken en alleen een EV-SSL zorgt voor een groene balk.

Bestellen van een SSL certificaat

Het bestellen van een SSL certificaat kan op twee manieren:

Aangezien de Neostrada website automatisch je doorstuurt naar het klantenpanel om het SSL-certificaat te bestellen, zullen we enkel die manier in dit artikel behandelen. Volg de onderstaande stappen om een SSL-certificaat te bestellen

- Log in het klantenpanel

- Klik op SSL-certificaten

- Klik op Nieuw SSL-certificaat

- Geef de domeinnaam op waar je een SSL-certificaat voor wilt bestellen
Geef de domeinnaam op voor je SSL-certificaat

- Kies het type SSL-certificaat en selecteer voor hoeveel jaar je deze wilt afnemen

- Vink Ja, vraag het SSL certificaat aan voor … aan

- Klik op Opslaan

- Je SSL certificaat wordt nu aangevraagd en gevalideerd.

Validatie van je SSL-certificaat

Nadat de bestelling is gedaan, zal er een validatie plaatsvinden om te checken of je wel de eigenaar bent van het domein.

Bij een Domein validatie en Widcard SSL-certificaat is enkel Domeinvalidatie nodig en dit gaat via een CNAME-record welke toegevoegd moet worden in de DNS van je domeinnaam. Deze kan er als volgt uitzien:

_a659m696922a9d956l5a04g80db9813c.domein.nl CNAME 3185862bbaedd3937727998efc0ec014.1aa9d8367276b6ecda7608167okt6d6a.comodoca.com

Indien het domein waarop je de aanvraag doet bij ons staat geregistreerd, dan voegen wij het CNAME-record automatisch toe. Staat je domein niet bij ons geregistreerd dan krijg je van ons een e-mail dat je zelf het CNAME-record moet instellen bij de partij waar het domein geregistreerd staat.

Bij een EV-SSL certificaat geldt bovenstaande ook maar dan worden eerst andere validatie stappen uitgevoerd:

• Bedrijfsvalidatie; er wordt gecontroleerd of aanvrager wel bekend is bij de KVK

• Whois validatie; er wordt gecontroleerd op de gegevens in de whois gelijk zijn met de gegevens uit de KvK

• EV documenten; we sturen je een e-mail met een link waarmee je de aanvraag kan valideren. Deze sturen we naar het e-mailadres welke in je klantaccount vermeld staat

• Telefonische validatie; er vindt een controle plaats waarbij het telefoonnummer in de KVK gebeld wordt ter validatie van de aanvraag

• Domein validatie; hetzelfde als eerder beschreven is.

Voor de telefonische validatie mag het telefoonnummer ook bij een van de volgende organisatie geregistreerd staan:

Wanneer de validatie is afgerond ontvang je van ons een e-mail waarin staat dat het SSL-certificaat gereed is en je kan gaan installeren.

Installeren van je SSL-certificaat

Kijk hiervoor in het artikel Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 4 oktober 2018