Hoe gebruik ik automatische back-ups met Softaculous?

Voor elk softwarepakket dat je via Softaculous installeert kan je automatische back-ups instellen. Zo heb je altijd de zekerheid dat je een recente back-up kan herstellen als je website het niet meer doet.

Nieuwe installatie

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Software op Softaculous Apps Installer.

Stap 3. Softaculous wordt nu geopend. Selecteer het softwarepakket dat je wilt installeren. In dit artikel kiezen we voor WordPress.

Stap 4. Voer de alle benodigde velden in. Klik vervolgens onderaan de pagina op Extra opties.

Stap 5. Selecteer bij Automatische backups het interval van de back-ups. Wij adviseren om elke dag een back-up te laten maken.

Stap 6. Selecteer bij Backup rotatie hoeveel back-ups je beschikbaar wilt hebben. Als je kiest voor 4, dan wordt na 4 dagen de oudste back-up automatisch verwijdert. Als je kiest voor 'Geen limiet', dan wordt geen enkele back-up verwijdert, maar raakt je hostingpakket wel sneller vol.

Let op: Omdat het niet is toegestaan om webruimte te gebruiken als backup- en/of bestandsopslag verwijderen wij de Softaculousbackups automatisch van onze Shared Hosting servers eens in de 1-2 weken. Je kunt backups wel downloaden en lokaal opslaan zodat je deze kunt uploaden wanneer je die nodig hebt.

Stap 7. Klik op Installeer om de installatie te starten. Automatische back-ups zijn direct geactiveerd.

Bestaande installatie

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Software op Softaculous Apps Installer.

Stap 3. Softaculous wordt nu geopend. Klik links bovenaan de pagina op het vierde icoon om alle bestaande installaties te zien.

Stap 4. Klik bij de installatie waarvoor je automatische back-ups wilt activeren op het potlood.

Stap 5. Selecteer bij Automatische backups het interval van de back-ups. Wij adviseren om elke dag een back-up te laten maken.

Stap 6. Selecteer bij Backup rotatie hoeveel back-ups je beschikbaar wilt hebben. Als je kiest voor 4, dan wordt na 4 dagen de oudste back-up automatisch verwijdert. Als je kiest voor 'Geen limiet', dan wordt geen enkele back-up verwijdert, maar raakt je hostingpakket wel sneller vol.

Stap 7. Klik onderaan de pagina op Wijzig installatie gegevens. Automatische back-ups zijn nu geactiveerd.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 06 december 2018