Hoe gebruik ik Redis met WordPress?

Om Redis Cache met WordPress te gebruiken, heb je een enkele plugin nodig. In dit artikel leggen uit hoe je die plugin installeert.

Belangrijk

De PHP-module redismoet geactiveerd zijn voordat je Redis Caching met PHP kan gebruiken. Lees hier hoe je deze module activeert.Ook moet er een Redis-database aangemaakt zijn via Mijn Account op onze website. De databases worden onderscheiden door het poortnummer. Daarom moet altijd database '0' gebruikt worden.

WordPress configuratie aanpassen

Voordat je de benodigde plugin installeert, moet er een en ander aangepast worden in de WordPress configuratie. Het onderstaande stappenplan helpt je hierbij.

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Bestanden' op 'Bestandsbeheer'.

Stap 3. Navigeer naar de map waar je WordPress hebt geïnstalleerd. Klik rechts op 'wp-config.php' en vervolgens op 'Edit'.

Stap 4. Scroll naar beneden totdat je /* That's all, stop editing! Happy blogging. */ ziet staan. Daarboven plak je de volgende regels:

define('WP_REDIS_HOST', 'redis.totaalholding.nl');
define('WP_REDIS_PORT', 'JOUW REDIS POORT');
define('WP_REDIS_PASSWORD', 'JOUW REDIS WACHTWOORD');

Je vervangt 'JOUW REDIS POORT' en 'JOUW REDIS WACHTWOORD' met de gegevens in Mijn Account.

Stap 5. Klik rechtsboven op 'Wijzigingen opslaan'.

Plugin installeren

Stap 1. Log in op WordPress.

Stap 2. Klik in het linker menu op 'Plugins' en vervolgens op 'Nieuwe plugin'.

Stap 3. Typ in het veld rechtsboven op 'Redis Object Cache' in en druk op enter.

Stap 4. Klik bij 'Redis Object Cache' op 'Installeren' en vervolgens op 'Activeren'.

Stap 5. Ga in het linker menu naar'Instellingen > Redis'. Klik op 'Enable Object Cache' om Redis Caching in te schakelen.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 25 april 2018