Hoe gebruik ik SSH?

SSH staat voor Secure Shell. Hiermee maak je verbinding met een server om er vervolgens commando's op uit te voeren. Dat is handig wanneer je een ervaren gebruiker bent en, bijvoorbeeld, Composer wilt gebruiken om bepaalde software te installeren.

Om gebruik te maken van SSH, moet jouw domeinnaam verrwijzen naar het IP-adres waar jouw hostingpakket op staat. Dit heb je nodig om verbinding te maken:

• Host. De host is 'domein.extensie'. Je kan ook het IP-adres van de server waar jouw hostingpakket op staat gebruiken.
  • Poort. Wij hebben de poort aangepast naar 4000.
  • Gebruikersnaam. Jouw gebruikersnaam voor cPanel.
  • Wachtwoord. Jouw wachtwoord voor cPanel.

Windows en macOS

Voor Windows kan je gebruik maken van het gratis programma PuTTY.
Je vult hier de hostname in en poort 4000, hierna krijg je de vraag met welke gebruikersnaam en wachtwoord.

Letop! Indien je naar het klembord gekopieerde gegevens bij het inloggen wilt plakken in PuTTY dan kun je dat doen door rechts te klikken in het venster van PuTTY. Bij het wachtwoord is het veld verborgen dus moet je deze meteen gevolgen met een enter.

Op macOS gebruik je de terminal om het volgende commando in te voeren: ssh [email protected] -p 4000
Hierna wordt je gevraagd het wachtwoord op te geven.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 11 juli 2018