Hoe herstel ik een back-up van mijn website met Acronis?

Back-up herstellen van website

Voor je de backup gaat herstellen is het raadzaam om te besluiten of je de huidige data wilt verliezen. Eventuele wijzigingen in je website die gemaakt zijn na de backup datum zullen overschreven worden. Denk hierbij aan reacties, pagina en blogartikelen maar ook bestellingen in je webshop (die worden vaak in de database opgeslagen). Indien je letterlijk terug wilt naar de datum van de gekozen backup is het raadzaam om via bestandsbeheer in cPanel eerst map waar je website in staat leeg te maken door die bestanden te verplaatsen of te verwijderen. Acronis overschrijft namelijk alleen bestanden wanneer je hierom vraagt maar zal bestanden die niet in de backup voorkomen niet verwijderen.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Bestanden' op Acronis Backups.

Stap 3. Je komt op een nieuw venster. Je ziet hier de datum en tijd van het moment van backup.

Stap 4. Je kiest hier de datum en tijd van het moment dat je de backup wilt terugzetten.

Stap 5. Je komt vervolgens op een overzicht van wat je kan herstellen via Acronis. Kies hier voor “Files” om daarna de “public_html” aan te vinken.
Let op: hiermee herstel je dus de complete public_html. Wil je enkel een bestand herstellen dan klik je op de map om vervolgens een bestand te selecteren.

Stap 6. Bovenaan in beeld zie je de knop “Recover” hiermee herstel je in dit geval de “public_html”

Afhankelijk voor de hoeveelheid bestanden die je wilt herstellen kan het proces even duren. Mocht er tijdens het herstellen of downloaden iets fout gaan, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Database back-up herstellen

Stap 1. Klik onder de categorie 'Bestanden' op Acronis Backups.

Stap 2. Je komt op een nieuw venster. Je ziet hier de datum en tijd van het moment van backup.

Stap 3. Je kiest hier de datum en tijd van het moment dat je de database wilt terugzetten.

Stap 4. Je komt vervolgens op een overzicht van wat je kan herstellen via Acronis. Kies hier voor “Databases”

Stap 5. Je vinkt hier de database aan die je wilt herstellen. En klikt daarna op “Recover”

Belangrijk: indien je de database wilt herstellen onder de originele database-naam dien je het vinkje voor “Add suffix to the recovered database name” uit te zetten.

Wil je de database herstellen onder een nieuwe naam? Dan dien je het vinkje voor “Add suffix to the recovered database name” aan te vinken. Je kiest daarna de toevoeging. De database wordt dan herstelt onder een nieuwe database. Deze wordt dan: “%originele_naam%%toevoeging%”

Afhankelijk voor de grootte van de database die je wilt herstellen kan het proces even duren. Mocht er tijdens het herstellen of downloaden iets fout gaan, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 24 november 2022