Hoe importeer ik mijn huidige installatie in Softaculous?

Wanneer je bijvoorbeeld je CMS zoals WordPress handmatig geinstalleerd hebt, of je website hebt verhuisd van een andere hostingpartij, is deze niet altijd opgenomen in Softaculous. In dit artikel laten we zien hoe je deze installatie kan importeren, zodat je ook in Softaculous de installatie kan beheren.

Wat is Softaculous?

Softaculous is een installatie plugin in cPanel, welke populaire scripts zoals WordPress, Joomla, Magento en veel meer scripts mee kan installeren. Voor meer informatie over bijvoorbeeld het installeren van WordPress met Softaculous verwijzen we naar het WorPress installatie artikel.

Lees ook: Hoe installeer ik WordPress?

Stappenplan bestaande installatie importeren in Softaculous

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Ga onder het kopje Software naar Softaculous Apps Installer.

Softaculous

Stap 3: Ga naar het script wat je wil importeren. In dit voorbeeld gebruiken we WordPress, dus zoeken we naar WordPress.

WordPress

Stap 4: Klik op Import.

WordPress import

Stap 5: Selecteer de locatie van het script, dit zal het domein en indien van toepassing de subdirectory van deze installatie zijn.

Selecteer locatie

Stap 6: Klik op Import. Hoera! Je script is nu geimporteerd.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 19 augustus 2019