Hoe installeer ik extra modules/extensies op mijn cloudhosting pakket?

Met een Cloud heb je zelf het beheer in de hand en je kan dus ook oudere PHP versies gebruiken. Het kan ook voorkomen dat een nieuwe PHP versie of extensie uitgebracht wordt die je graag wil gebruiken. In dit artikel laten we zien hoe je via EasyApache 4 PHP versies, extensies en meer installeert!

Belangrijk: De stappen in dit artikel zijn toepasbaar voor EasyApache 4, mocht je server nog gebruik maken van EasyApache 3 of ouder kan je contact opnemen met [email protected] voor een upgrade naar EasyApache 4.

Stappenplan

Stap 1: Log in op WHM.

Lees ook: Hoe log ik in op WHM of cPanel?

Stap 2: Zoek linksboven EasyApache 4 en klik op EasyApache 4

EasyApache 4

Stap 3: Je ziet nu alle actieve pakketten en modules. In dit voorbeeld is PHP versie 7.3 niet actief, dus gaan we deze installeren. Klik hier op de blauwe Customize knop, hiermee bewerken we het momenteel actieve pakket. Mocht je een ander pakket customizen gaan mogelijk de huidige instellingen verloren.

Geïnstalleerde packages

Stap 4Selecteer de gewenste aanpassingen, in dit voorbeeld installeren we PHP versie 7.3, dus klikken we links op PHP Versions.

EasyApache MPM

Stap 5: Klik de gewenste aanpassingen aan, in dit voorbeeld de-installeren we PHP versie 5.5 en installeren we PHP versie 7.3 door PHP 7.3 and Extensions te klikken.

PHP versions

Stap 6: Klik op Review. EasyApache zal nu het nieuwe pakket klaarzetten voor installatie en onderstaand scherm laten zien waarin je de wijzigingen kan controleren. Let hier op dat je geen packages of modules verwijdert die websites op de Cloud gebruiken.

Review

Stap 7: Klik op Provision. Het nieuwe EasyApache 4 profiel zal nu worden gemaakt en geïnstalleerd.

Provision klaar

Hoera, je hebt succesvol PHP versie 7.3 geïnstalleerd inclusief de bijbehorende extensies!

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 5 december 2019