Hoe installeer ik Joomla?

Joomla! is het gratis softwarepakket waar veel websites gebruik van maken. Je installeert het gemakkelijk via Softaculous in cPanel.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Software op Softaculous Apps Installer.

Stap 3. Je komt op een nieuwe pagina. Klik in het linker menu op de zoekbalk en typ Joomla. Klik vervolgens op de link Joomla.

Kies voor Joomla!

Stap 4. Je krijgt een korte uitleg over Joomla! te zien en een overzicht van alle actieve Joomla-installaties. Klik op Install Now om Joomla! te installeren.

Stap 5. Selecteer bij Domein de domeinnaam waarop Joomla! geïnstalleerd moet worden.

Tip: als je Joomla!in een aparte map wilt installeren, voer je bij Folder de gewenste naam in. Joomla! wordt dan bereikbaar via http://gekozendomein.extensie/gekozenmap.

Stap 6. Geef bij Website naam de naam van de website op en bij Website omschrijving de beschrijving.

Stap 7. Voer bij Admin gebruikersnaam en Admin wachtwoord de gewenste gebruikersnaam en het gewenste wachtwoord in. Vervolgens voer je bij Admin e-mail het gewenste e-mailadres in.

Stap 8. Klik op Installeer om de installatie te starten. Nadat de installatie is afgerond, kom je op een nieuwe pagina met informatie over de nieuwe installatie.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 23 oktober 2017