Hoe kan ik mijn DNS omzetten naar G-Suite?

Wanneer je de e-mail via G-Suite (Google Apps) laat lopen, is het noodzakelijk om aanpassingen aan je DNS te doen om alles via G-Suite te laten verlopen.

In dit artikel leggen we uit hoe je makkelijk die DNS instellingen kan toevoegen en hoe je de mail routing aanpast.

Pas je DNS aan naar G-Suite

Er zijn drie manieren om dit te doen:

• DNS laten aanpassen via klantenpanel
  • DNS laten aanpassen via cPanel
  • Handmatig je DNS aanpassen

De eerste en tweede methode zullen we hieronder behandelen. Voor de derde methode raden we je aan het artikel Hoe beheer ik mijn DNS-records? door te nemen.

Methode 1: DNS aanpassen via klantenpanel

Om je DNS aan te passen via het klantenpanel volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Log in op het klantenpaneel van Neostrada.

Stap 2: Klik op Diensten.

Stap 3: Klik naast je domeinnaam op het Instellingen-icoontje.

Stap 4: Klik op DNS wijzigen.

Stap 5: Klik op het Google icoontje.

Klik op het Google-icoontje

Je DNS instellingen worden nu aangepast naar die van G-Suite (MX-records en SPF worden aangepast).

Stap 6: Klik op Opslaan. Hoera! Je DNS is nu ingesteld naar G-Suite.

Volg nu de stappen onder: Stel je mail routing in op extern.

Methode 2: DNS aanpassen via cPanel

Om je DNS aan te laten passen via cPanel volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik op de optie Zone editor onder de categorie Domeinen.

Stap 3: Selecteer in het dropdown menu je domeinnaam.

Stap 4: Klik op Select.

Stap 5: Klik rechts op het Google-icoontje. Je ziet nu dat alle DNS-records automatisch worden aangevuld in je huidige DNS instellingen.

Stap 6: Klik op Save records om de DNS aanpassingen op te slaan. Hoera! Je DNS is nu ingesteld naar G-Suite.

Volg nu de stappen onder: Stel je mail routing in op extern.

Stel je mail routing in op extern

Nu je de DNS hebt aangepast naar G-Suite, is het erg belangrijk dat de mail routering ook goed ingesteld staat. Als deze op lokaal blijft staan, dan komen je e-mails niet aan bij G-Suite maar wordt getracht deze bij onze mailservers af te leveren.

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik op E-mailroutering onder de categorie E-mail.

Stap 3: Selecteer in het dropdown-menu onder Domein het domein waarvoor je het gaat instellen/aanpassen.

Stap 4: Selecteer Externe Mail Exchanger.

Configureer e-mail routing

Stap 5: Klik op Wijzigen. Je e-mail routering zal nu automatisch de externe MX-records van G-Suite oppakken.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2019