Hoe leeg ik mijn browser cache?

Wanneer je bijvoorbeeld je website naar ons hebt verhuist, kan het gebeuren dat je nog steeds de website ziet zoals hij bij je vorige provider stond. Dat komt omdat browsers de websites die je bezoekt opslaan op de computer. Dat heet de browser cache. Door de browser cache te legen, moet de browser een nieuwekopie van jouw website downloaden en zie jij de website zoals hij op je hosting pakket bij ons staat.

Belangrijk

Het legen van de browser cache lost vaak dit soort problemen op, maar er kunnen natuurlijk meer redenen zijn waarom jouw website niet (goed) weergegen wordt.

Google Chrome

Stap 1. Klik op de menuknop (drie puntjes onder elkaar). Klik vervolgens op Meer hulpprogramma's > Browsegegevens wissen....

Stap 2. Selecteer 'het eerste gebruik' bij De volgende items verwijderen van:. Zorg ervoor dat er alleen vinkje staat voor Gecachte afbeeldingen en bestanden.

Stap 3. Klik op Browsegegevens wissen. De browser cache is nu geleegd.

Firefox

Stap 1. Klik op de menuknop (drie streepjes onder elkaar).

Stap 2. Klik in het menu op Voorkeuren en vervolgens op het tabblad Privacy & Beveiliging.

Stap 3. Klik bij Cookies en websitegegevens op Gegevens wissen. De browser cache is nu geleegd.

Edge

Stap 1. Klik op de menuknop (drie puntjes naast elkaar).

Stap 2. Klik onder Browsegegevens wissen op Kies wat u wilt wissen.

Stap 3. Zorg ervoor dat er alleen vinkje staat voor Gegevens en bestanden in de cache. Klik op Wissen om de browser cache te legen.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 14 december 2018