Hoe los ik een 530 login incorrect foutmelding op?

Wanneer je verbinding probeert te maken via FTP naar je hosting account kan het wel eens voorkomen dat je tegen de volgende foutmelding aanloopt: 530 Login incorrect . Deze melding houdt in dat een van je gegevens of foutief ingevuld is of er klopt iets niet met je hostnaam. Hieronder leggen we je uit welke stappen je kunt nemen om dit issue op te lossen.

Voorbeeld van een 530 melding

Oplossing 1. Controleer je hostnaam

Check of je host wel goed staat ingevuld. heb je als host je domeinnaam ingevuld? Controleer dan of de DNS van dat domein wel naar het IP van je hostingpakket bij ons verwijst. Werkt je domeinnaam niet, gebruik dan de naam van de server (lees: serveradres) waarop je webhosting pakket draait.

Het serveradres voor normale hostingpakketten is 'wwwXX.totaalholding.nl' en voor premium hostingpakketten 'premiumXX.totaalholding.nl'. Je vervangt 'XX' met het nummer van de server waar je hostingpakket op staat.

Oplossing 2. Controleer/verander je wachtwoord

Soms is de oplossing eigenlijk dat je een verkeerd wachtwoord gebruikt. Controleer het wachtwoord dan ook door met hetzelfde wachtwoord in te loggen op cPanel. Werkt dat niet, dan moet je of het goede wachtwoord van cPanel achterhalen of deze aanpassen.

Gebruik je als username en wachtwoord een eigen aangemaakte FTP account? Pas dan het wachtwoord in cPanel aan via de optie FTP-accounts > Wachtwoord wijzigen. Hierna zou je moeten kunnen inloggen.

Oplossing 3. Controleer de gebruikersnaam

Check of je wel de goede gebruikersnaam gebruikt. Gebruik je de cPanel gegevens controleer dan of je met dezelfde gebruikersnaam kunt inloggen in cPanel. gebruik je een eigen FTP-account controleer dan of je wel de correcte gebruikersnaam gebruikt via cpanel > FTP-accounts

Oplossing 4. Je hebt een cloudhostingpakket

Indien je een cloudhosting pakket bij ons afneemt en bovenstaande opties werken niet, neem dan contact met ons op via [email protected]

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 19 oktober 2017