Hoe maak ik een staging omgeving met Softaculous?

Het is altijd een goed idee om een nieuwe site of plugin update te testen voordat je deze live zet. Het testen van WordPress, Joomla en andere door Softaculous ondersteunde scripts is zeer gemakkelijk uit te voeren door gebruik te maken van Staging.

Voorbereidingen

Voordat je begint is het belangrijk dat de installatie die je wil testen door Softaculous geïnstalleerd is, mocht dit niet het geval zijn kan je de installatie vaak nog importeren

Lees ookHoe importeer ik mijn huidige installatie in Softaculous?

Verder is het belangrijk dat je het subdomein of Extra domein wat je wil gebruiken voor de tests al is aangemaakt in cPanel.

Lees ook: Hoe voeg ik een domeinnaam toe?

Stappenplan staging

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik onder de catagorie Software op Softaculous Apps Installer.

Stap 3: Klik op Installations, of All Installations rechtsboven in het scherm.

InstallationsAll Installations

Stap 4: Klik Create Staging op de installatie die je wil testen.

Create staging

Stap 5: Selecteer het subdomein of extra domein wat je wil gebruiken als test-omgeving, en kies een naam voor de database die aangemaakt wordt. Het domein of subdomein wat je selecteert mag niet al data bevatten. Verder mag de database geen bestaande database zijn. Als je gebruik wil maken van HTTPS moet het certificaat ook voor het staging subdomein actief zijn.

Lees ookHoe kan ik een SSL certificaat via AutoSSL krijgen?

Staging instellingen

Stap 6: Klik op Create Staging. De staging-omgeving wordt nu aangemaakt. Wanneer je het onderstaande scherm ziet is de staging-omgeving aangemaakt en klaar voor gebruik!

Staging klaar

Stappenplan pushen naar Live

Helemaal klaar met het testen, en uitvoeren van aanpassingen? Tijd om de installatie naar Live te pushen!

Stap 1: Ga met de eerste 4 stappen uit het Stappenplan Staging naar Installations of All Installations.

Stap 2: Klik Push to Live op de installatie die je naar je live website wil pushen.

Push to live

Stap 3: Selecteer de opties voor de push naar de live omgeving. Let op: wanneer je de Default Options gebruikt wordt de live database gewist en overschreven! Selecteer dus hier Customize.

Push to live opties

Stap 4: Selecteer de gewenste opties. Softaculous zal hier de aanpassingen aan database structuur en tabellen laten zien. Controleer deze opties op het gewenste gedrag. Wanneer je gegevens in de live database niet wil verwijderen is het belangrijk dat het vinkje Push Full Database uitgeschakeld is.

Push to live customize

Stap 5: Klik Push to Live. De staging omgeving wordt nu naar Live gepusht, en zal bij onderstaande scherm compleet zijn uitgevoerd!

Push to live klaar

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 22 juli 2019