Hoe maak ik een virtual machine aan op cloud?

Let op: Tussen december en september 2022 zijn alle Cloud servers naar ons vernieuwde CloudStack platform gemigreerd wat toekomstbestendiger en sneller is. Hierbij hebben wij afscheid genomen van ons oude Totaalcloud platform. Onze kennisbank zal hiervoor nog nieuwe artikelen krijgen zodra de interface van het nieuwe platform in grote lijnen uitontwikkelt is, momenteel is deze nog aan veranderingen onderhevig. Het onderstaande artikel is hiermee overbodig geworden daar Totaalcloud niet langer gebruikt wordt.

Wanneer je een Cloud VPS server hebt besteld, is de eerste stap om je Cloud te gebruiken een Virtual Machine aanmaken.

Op de virtuele machine kan je vervolgens pakketten en bijvoorbeeld cPanel accounts aanmaken voor je klanten.

In dit artikel leggen we uit hoe je een virtual machine kan aanmaken op je Cloud hosting pakket.

Stappenplan

Stap 1. Bij het aanmaken van het pakket heb je van ons een e-mail ontvangen met daarin gegevens om in te kunnen loggen op http://cloud.neostrada.nl. Gebruik die gegevens om in te loggen.

Log in bij Totaalcloud

Stap 2. Klik links op Virtual Servers.

Stap 3. Klik op Create Virtual Server.

Klik op Create Virtual Server

Stap 4. Selecteer een OS en selecteer de versie van het OS dat je wilt gebruiken. Klik op Next.

Selecteer het OS wat je wilt installeren

Stap 5. Geef je virtual machine een hostname en geef een wachtwoord op. Klik op Next.

Stap 6. Geef aan met welke resources je de virtual machine aan wilt maken. Klik op Next

LET OP: Maak swap geheugen niet groter dan 1GB. De disk grootte van je VM hoeft niet direct het maximale te zijn wat je aan kunt maken. Je kunt de disk grootte het beste zo klein mogelijk houden omdat de disk later niet meer verkleind kan worden, alleen nog maar vergroot. Dat maakt in de toekomst dus downgraden onmogelijk!

Bepaal de resources van je OS

Stap 7 (optioneel): Vink Enable Automatic Backup aan. (Op dit moment is de back-up functie in Totaalcloud Defect, beste is om back-ups via je control panel te maken.)

Stel automatische back-ups in

Stap 8. Klik op Create Virtual Machine

Stap 9. Hoera! Het Cloud platform maakt nu de Virtual Machine aan met de opgegeven instellingen.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 21 oktober 2022