Hulp nodig? Wij helpen graag

Hoe stel ik directoryprivacy in?

Om een map in je hostingpakket te beveiligen stel je Directoryprivacy in. Zo bepaal jij wie toegang heeft tot welke map.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Bestanden' op 'Directoryprivacy'.

Stap 3. Je ziet een overzicht van alle mappen in je thuismap. Klik op het icoon links naast een map om de map te openen en klik op de naam om een map te selecteren.

Voorbeeld: je hebt een map genaamd 'beveiligde_map' in de map 'public_html' staan. Om deze map te beveiligen klik je op het icoon links naast 'public_html' en vervolgens op de naam van de map 'beveiligde_map'.

Stap 4. Zet een vinkje voor 'Beveilig deze directory met een wachtwoord' om Directoryprivacy aan te zetten. Voer vervolgens een naam voor de map in en klik op 'Opslaan'.

Stap 5. Voer onder 'Gebruiker maken' de gewenste gebruikersnaam en het gewenste wachtwoord in. Klik op 'Opslaan'.

Stap 6. Om te controleren of de beveiliging werkt, navigeer je naar http://jouwdomein.nl/beveiligde_map. Als alles goed is ingesteld, zie je het onderstaande venster.

Directoryprivacy uitschakelen

Als je Directoryprivacy niet meer wilt gebruiken, haal je het vinkje voor 'Beveilig deze directory met een wachtwoord' weg en klik je op 'Opslaan'. Directoryprivacy is nu uitgeschakeld.

Gebruiker verwijderen

Om een gebruiker te verwijderen, selecteer je deze onder 'Geautoriseerde gebruikers' en klik je op 'Gebruiker verwijderen'.

 

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 06 oktober 2017

Heeft dit artikel je geholpen?

Status

Ga naar onze statuspagina voor een overzicht van recente storingen en onderhoud.

Openingstijden

Maandag — vrijdag 9:00 — 17:00