Hoe stel ik mijn e-mailadres in op Apple Mail?

Je kan jouw e-mail overal ter wereld bekijken via de webmail. Toch kan het fijn zijn om je e-mailadres toe te voegen aan het e-mailprogramma op jouw laptop, desktop en/of smartphone. In dit artikel leggen wij uit hoe je jouw e-mailadres instelt in Mail, op een apparaat met MacOS. Mocht je een e-mailadres willen toevoegen op een apparaat met iOS verwijzen we naar het iPhone artikel.

Lees ook: Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn iPhone?

Stappenplan

Stap 1. Start Mail.

Stap 2. Klik bovenin de menubalk op Mail en vervolgens op Voeg account toe.

Voeg account toe

Stap 3. Klik vervolgens op Andere Mail-account...

Andere account

Stap 4. Voer nu een naam in, samen met het e-mailadres dat je hebt aangemaakt en het wachtwoord dat je daarvoor hebt ingesteld. In dit voorbeeld gebruiken we het niet-bestaande domein kennisbank.neo. Klik vervolgens op Log in.

Vul je accountgegevens in

Stap 5. Je krijgt de melding dat de controle van de accountnaam of wachtwoord is mislukt. Dat is niet erg. Je voert nu de gegevens in van je e-mailadres

• Gebruikersnaam. Hier voer je het e-mailadres in dat je bij ons hebt aangemaakt.
  • Type account. Hier laat je IMAP staan als je gebruik wil maken van IMAP (aanbevolen)
  • Server inkomende e-mail. Hier voer je de mailserver in die je wil gebruiken. Als je de standaard email servers van Neostrada gebruikt is dit mail.domein.extensie, waarbij je domein vervangt door je domein, en extensie door de extensie (bijvoorbeeld .nl/.be/.com)
  • Server uitgaande e-mail. Hier voer je de mailserver in die je wil gebruiken. Als je de standaard email servers van Neostrada gebruikt is dit mail.domein.extensie, waarbij je domein vervangt door je domein, en extensie door de extensie (bijvoorbeeld .nl/.be/.com)

Account instellingen invoeren

Stap 6. Klik op Log in. Je krijgt nu een scherm te zien welke je vraagt of je Mail en Notities wil synchroniseren. Maak je keuze en klik op Gereed.

Selecteer Mail of Notities

Hoera! Je e-mailadres is nu toegevoegd aan Apple Mail.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2020