Hoe voeg ik een externe domeinnaam toe?

Als je een domeinnaam niet bij ons hebt geregistreerd, maar wel bij ons wilt beheren, dan voeg je de domeinnaam toe als extern domein. De domeinnaam wordt dan toegevoegd aan onze nameservers, zodat je de DNS-records ervan gemakkelijk via Mijn Account beheert.

Lees ook: Wat zijn DNS-records?

Belangrijk

Na het toevoegen van de domeinnaam als extern domein is het belangrijk dat je de nameservers bij jouw huidige provider aanpast. Pas daarna kan je de DNS-records bij ons beheren. Het duurt maximaal 24 uur voordat een nameserver wijziging wereldwijd is doorgevoerd.

Lees ook: Wat zijn de nameservers van Neostrada?

Stappenplan

Stap 1. Log in op Mijn Account.

Stap 2. Klik in het linkermenu op Diensten.

Stap 3. Klik bij Domeinnamen op de tab Extern domein toevoegen. Je ziet de volgende velden:

• Domeinnaam. Voer hier de domeinnaam zonder de extensie in, bijvoorbeeld 'domein'.
  • Extensie. Selecteer de extensie die bij jouw domeinnaam hoort.
  • Hosting IP-adres. Het IP-adres dat je hier invoert, wordt in alle standaard A-records gezet.
  • Anonieme nameservers. Wanneer je hier een vinkje voor zet, wordt de domeinnaam aan onze anonieme nameservers toegevoegd.

Stap 4. Klik op Domeinnaam toevoegen. De domeinnaam is nu als extern domein toegevoegd.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 8 juni 2018